Juuri päivitetyn Suomen Partiolaiset ry:n Covid-19 oheistuksen mukaisesti, kasvomaskien käytön osalta partiotapahtumissa noudatetaan THL:n suosituksia ja mikäli partiotilaisuuksia järjestetään sisätiloissa, tulisi yli 15-vuotiaiden osallistujien käyttää kasvomaskeja.Tämä oheistus on voimassa 2.10.2020 lähtien toistaiseksi, ja koskee jokaista lippukuntamme 15-vuotta täyttänyttä jäsentä,jokaisessa sisällä tapahtuvassa toiminnassa (myös kolo-illoissa). Suosittelemme oman kankaisen kasvomaskin käyttöä,mutta tarvittaessa saatte lippukunnalta kertakäyttöisen kasvomaskin toiminnan ajaksi.Noudatamme erityisen tarkkaa hygieniaa kaikessa toiminnassamme ja huolehdimme osallistujien turvallisuudesta,sekä seuraamme jatkuvasti kehittyvää tilannetta Vesilahdessa ja lähi-alueillamme, ja toimimme kaikessa partiotoiminnassamme THL:n ja Avin,sekä Hämeen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten ohjeituksia noudattaen. Lisäksi Vesilahden Valkohäntien hallitus on päättänyt seuraavanlaisista lisä-oheituksista VeVan toiminnassa:

  • Partiotoimintaan (viikkotoiminta,retket,leirit yms) saa osallistua vain täysin terveenä/oireettomana. Johtajalla/ryhmänvetäjällä on oikeus käännyttää oireileva partiolainen takaisin kotiin,oltuaan ensin yhteydessä huoltajaan.
  • Kädet pestään aina sekä kololle tultaessa,että kotiinlähtiessä,sekä vessakäynnin,ruokailun ja ruuanlaiton yms yhteydessä.
  • Käytämme jokaisen käsienpesun yhteydessä käsidesiä/käsihuuhdetta. Käsidesin annostelee ryhmänjohtaja, joka myös valvoo käsidesin oikean käytön,sekä käsienpesun. Jos kolo-ilta järjestetään ainoastaan ulkotiloissa, pelkkä käsidesin käyttö riittää.
  • Poikkeustilanteen johdosta olemme poistaneet kokoontumistiloistamme kankaiset käsipyyhkeet ja käytämme poikkeusajan vain paperisia käsipyyhkeitä.
  • Ryhmänjohtajamme desinfioivat ns.kosketuspinnat ja wc-tilat jokaisen kolo-illan jälkeen.Näin toimiessamme tila on turvallinen myös seuraavan ryhmän tullessa kokoontumistilaan.
  • Pidämme kaikessa toiminnassamme turvavälit.

Vesilahden Valkohäntien Covid-19 asiantuntijana ja neuvonantajana toimii Lempäälän tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen, jota konsultoimme välittömästi tilanteen muuttuessa ja hiemankin epäselvissä tilanteissa ”matkan varrella”.Toistaiseksi voimme jatkaa partiotoimintaa suht´ normaalisti (oheistukset yms huomioiden) alueellamme. Nautitaan siis näistä viimeisistä syksyn lämpimistä päivistä ja luonnon kauneudesta,sekä pidetään itsestämme ja läheisistämme hyvää huolta.

Syksyisin terveisin;

Jenni Raudas,

Vesilahden Valkohäntien lippukunnanjohtaja

   Hei VeValaiset ja kotiväki

Länsi-ja Sisä-Suomen aluehallintaviraston kokoontumisrajoitusten vuoksi jatkamme Vesilahden Valkohäntien partiotaukoa viikkotoiminnan osalta 17.1.2021 asti.

Odotamme saavamme lähipäivinä lisä-oheistuksia toimintaan liittyen sekä

Hämeen Partiopiiri ry:ltä,että Suomen Partiolaiset ry:ltä, ja tiedotamme

Teitä mahdollisimman pian saatuamme lisäohjeita.

Vesilahden Valkohäntien puolesta;

Jenni Raudas

Lippukunnanjohtaja

Hei VeValainen/ VeValaisen huoltaja

Uusien koronarajoitusten ja Vesilahden koronatilanteen muututtua, olemme päättäneet aikaistaa partion joulutauon aloitusta.

VESILAHDEN VALKOHÄNTIEN KAIKKI PARTIOTOIMINTA ON TAUOLLA 30.11.2020 – 7.1.2021 VÄLISEN AJAN

Tämän päätöksen myötä viikkotoiminnan lisäksi myös kynttiläkulkue ja Itsenäisyyspäivän juhla perutaan.Itsenäisyyspäivän juhlaan suunnitellut juhlallisuudet (mm.lupauksenanto, kalenterimyyjien palkitsemiset, sekä ansioituneiden partiolaisten muistamiset) siirrämme vuoden 2021 Muistelemispäivän juhlaan 22.2.2021.Tiedotamme tästä lisää lähempänä tapahtumaa.Tämän tiedotteen myötä haluamme kiittää kaikkia jäseniämme ja heidän kotiväkeään kuluneesta vuodesta, ja toivottaa kaikille oikein rauhallista ja turvallista joulun odotusta.

Vesilahden Valkohäntien puolesta;

Jenni Raudas

Lippukunnanjohtaja


Tänä vuonna lupauksenantokirkko on 22.11. Vesilahden kirkossa. Sinne pukeudutaan partioasuun. Vevalla on muutamia lainapaitoja. Tänä vuonna otamme kuitenkin turvallisuuden erityisellä tavalla huomioon emmekä lainaile toistemme tavaroita. Mikäli sinulla ei vielä partioasua ole, voit pukeutua siistiin tummansiniseen tai mustaan asuun tullessasi antamaan partiolupausta. Sopivasta asusta voit keskustella oman partiojohtajasi kanssa.

Lupauksenantoon liittyy tänä vuonna myös muita turvallisuusohjeita. Vesilahden kirkossa on käytössä vain joka toinen penkkirivi. Istuthan siis vain vihreällä merkityille penkkiriveille. Kirkkoon saapuminen ja poistuminen on mahdollista myös kirkon sivuovista. Kirkon ovilta löytyy käsidesiä. Maskien käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille. Tulethan kirkkoon vain terveenä. Lupauksen pystyy antamaan myös myöhemmin eli jää pienistäkin oireista kotiin.

Lupauksenantajat saapuvat kirkkoon klo 9.30. Lupauksenantajat istuvat merkityillä paikoilla ryhmittäin kirkon etuosassa. Paikalla on johtajia ohjaamassa saapumista. Muiden kuin lupauksenantajien toivomme istuvan oman perheen kesken väljästi muualla kirkossa. Lupauksenantokirkko alkaa klo 10 ja kestää reilun tunnin. Tänä vuonna ei ole kahvitusta tai myyjäisiä eli kirkosta voi lähteä omaan tahtiin tilaisuuden päätyttyä. Kirkosta löytyy myös merkkien myyntipöytä. Noudatattehan senkin läheisyydessä turvavälejä.

Tervetuloa mukaan lupauksenantokirkkoon ja partiotoimintaan!