Tarpojien talviretkikurssi

26.1 klo 11 – 27.1. klo 11

Mustalammi

 

Majoitus

Loppukuuksi luvattuja kovia pakkasia ennakoiden lähdemme Mustalammille vain yhdeksi yöksi. Nukumme kamiinateltassa, joten aivan extreme-keleihin sopivia makuupusseja ei tarvita, vaikka pyydämmekin huomioimaan varusteissa talven vaatimukset.

Varusteet

Kunnollinen makuualusta, mieluiten kaksi ja talvimakuupussi, tai päällekkäin kaksi kesäpussia. Yöpipo yöksi päähän pistettäväksi. 2 kengät, että voi vaihtaa jos kastuu tai varpaita alkaa kovin palelemaan. Kerrospukeutumisessa tulee muistaa tekninen aluskerros, joka siirtää kosteuden pois iholta. Teknisistä materiaaleista lämpimin ja ekologisin on (merino)villa.

Kerrospukeutuminen on talvella erityisen tärkeää retkellä, kun seesteisissä hetkissä pakkanen paleltaa ja touhukkaammissa hetkissä hiki virtaa. Kerrosten määrää pitää pystyä säätelemään kätevästi. Kastuneiden kerrosten tilalle pitää olla vaihtovaatteet. Materiaalina villa on ylitse muiden, sen pysyessä lämpimänä kosteanakin.

Älä unohda ruokailuvälineitä, puukkoa, tulitikkuja, taskulamppua ja otsalamppua (suosittelen kahta lamppua, koska pimeässä on ikävää, jos se ainokainen simahtaa)

 

 

 

Ruoka

Talviretkikurssin hengessä vartiot hoitavat itse ruokalistanteon ja kaupassa käynnin. Budjetti on 7,50 e/nuori eli viisi henkisen vartion kyseessä ollessa 37,50 E. Nuorten on siis tehtävä yhteistyötä ja tutkittava ruokien hintoja jo etukäteen.

Rahalla tulee saada lounas, päivällinen ja illallinen vartiolle. Ruoka tulee valmistaa itse joko trangialla tai illalla nuotiolla. Mehu ja tee, ruokaöljy, suola ja sokeri ovat tarjolla ”talon puolesta”.

Tuo kuitti mukanasi retkelle kiinnitettynä valkoiseen A4-kokoiseen paperiin, jossa on kirjoitettuna maksajan nimi ja tilinumero, niin lippukunta maksaa ruokakuitin hinnan tilille. HUOM! yksi kuitti/vartio

 

Muista ilmottautua jo tiistaihin (12.1) mennessä, jotta ruokavartiot saadaan jaettua ensi viikonkoloilloissa.

Ilmottautuminen tapahtumat välilehden linkistä

 

 

t Pia, Hans, Ilmari ja Rami

p.040-8618 241/Pia

Hei tarpojat

Tarpojien melontapäivä järjestetään Mustalammilla 29.9. klo 11 alkaen.

Olemme Mustalammilla, koska emme saanee lainaksi tarpeeksi kanootteja pitempää retkeä varten.

Päivän aikana harjoitellaan melontatekniikoita, laitetaan ruokaa trangialla, lämmitetään telttasauna, korjaillaan leiriporttia yms. hauskaa puuhastelua.

Ilmottautumislinkki on Vevan kotisivulla

Päivän lopetus n. klo 16

Terveisin

Pia

Kekkerit 2.0

VeVan, KaVan ja ErPin yhteinen syysleiri

Jo toista kertaa järjestettävät Kekkerit ottavat aikansa ja paikkansa Mustalammilla (Soiluntie 86, Vesilahti) 15.-16.9.2018. Saapuminen leirille tapahtuu meillä VeValaisilla lauantaiaamuna klo 9:30 ja leiri loppuu sunnuntai-iltapäivänä kaikilla klo 14:00-14:30 liukuvasti. Huom! Leiri on avoin kaikille toisen vuoden sudenpennuista (kakkosluokkalaiset) alkaen.

Saapuminen leirille: Autot jätetään Soiluntien varteen, sillä leiripaikalle autolla saattaminen ja pysäköinti ei ole tien kapasiteetin vuoksi mahdollista. Varusteet pakataan siten, että leiriläinen pystyy itse kantamaan ne n.200m matkan leiripaikalle. Poistuminen tapahtuu myös Soiluntien varrella, jonne leiriläiset tulevat ohjatusti kyytejään odottamaan. Saapumisessa ja poistumisessa paikalla on koko ajan johtaja ohjaamassa.

Leiri vietetään kokonaan ulkona, joten sään kuin sään kestävät vaatteet ovat tarpeen. Majoittuminen tapahtuu ulkona teltoissa. Leirillä johtajina toimivat ikäluokat samoajista ylöspäin ja leiriläisinä sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat. Leiriläisten leirimaksu on 10€, joka maksetaan VeVan tilille (FI60 5511 0540 0060 88). Viestiksi ”Kekkerit, VeVa, leiriläisen Etunimi Sukunimi”.

Varustelista:

-Säänkestävä vaatetus + vaihtovaatteet + sadetakki
-Metsämaastoon sopivat hyvät kävelykengät
-Partiohuivi ja -paita
-Puukko ja tulitikut
-Omat lääkkeet ja hygieniatarvikkeet (hammasharja ja -tahna)
-Muistiinpanovälineet
-Lämmin makuupussi sekä makuualusta (ei paksuja ilmapatjoja, sillä ne vievät tilaa muilta)
-Juomapullo
-Ruokailuvälineet (syvä lautanen, muki, aterimet) kangaspussissa
-Elektronisia laitteita et retkellä tarvitse

Myös vanhemmat ovat erittäin tervetulleita tekemään leiriä! Jos olet kiinnostunut tulemaan leirille avuksi, ilmoita asiasta leirinjohdolle 😊

Ilmoittautumiset jäsenrekisteri Kuksaan 4.9. mennessä linkin kautta (linkki löytyy myös Vesilahden Valkohäntien kotisivuilta tapahtumista). Mikäli ilmoittautumisen kanssa on ongelmia, olethan yhteydessä leirinjohtoon.

www.kuksaan.fi/21996

Leirillä nähdään!

-Leirinjohtajat Jan Heikkilä ja Mariisa Veijalainen (0505235774)