Juuri päivitetyn Suomen Partiolaiset ry:n Covid-19 oheistuksen mukaisesti, kasvomaskien käytön osalta partiotapahtumissa noudatetaan THL:n suosituksia ja mikäli partiotilaisuuksia järjestetään sisätiloissa, tulisi yli 15-vuotiaiden osallistujien käyttää kasvomaskeja.Tämä oheistus on voimassa 2.10.2020 lähtien toistaiseksi, ja koskee jokaista lippukuntamme 15-vuotta täyttänyttä jäsentä,jokaisessa sisällä tapahtuvassa toiminnassa (myös kolo-illoissa). Suosittelemme oman kankaisen kasvomaskin käyttöä,mutta tarvittaessa saatte lippukunnalta kertakäyttöisen kasvomaskin toiminnan ajaksi.Noudatamme erityisen tarkkaa hygieniaa kaikessa toiminnassamme ja huolehdimme osallistujien turvallisuudesta,sekä seuraamme jatkuvasti kehittyvää tilannetta Vesilahdessa ja lähi-alueillamme, ja toimimme kaikessa partiotoiminnassamme THL:n ja Avin,sekä Hämeen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten ohjeituksia noudattaen. Lisäksi Vesilahden Valkohäntien hallitus on päättänyt seuraavanlaisista lisä-oheituksista VeVan toiminnassa:

  • Partiotoimintaan (viikkotoiminta,retket,leirit yms) saa osallistua vain täysin terveenä/oireettomana. Johtajalla/ryhmänvetäjällä on oikeus käännyttää oireileva partiolainen takaisin kotiin,oltuaan ensin yhteydessä huoltajaan.
  • Kädet pestään aina sekä kololle tultaessa,että kotiinlähtiessä,sekä vessakäynnin,ruokailun ja ruuanlaiton yms yhteydessä.
  • Käytämme jokaisen käsienpesun yhteydessä käsidesiä/käsihuuhdetta. Käsidesin annostelee ryhmänjohtaja, joka myös valvoo käsidesin oikean käytön,sekä käsienpesun. Jos kolo-ilta järjestetään ainoastaan ulkotiloissa, pelkkä käsidesin käyttö riittää.
  • Poikkeustilanteen johdosta olemme poistaneet kokoontumistiloistamme kankaiset käsipyyhkeet ja käytämme poikkeusajan vain paperisia käsipyyhkeitä.
  • Ryhmänjohtajamme desinfioivat ns.kosketuspinnat ja wc-tilat jokaisen kolo-illan jälkeen.Näin toimiessamme tila on turvallinen myös seuraavan ryhmän tullessa kokoontumistilaan.
  • Pidämme kaikessa toiminnassamme turvavälit.

Vesilahden Valkohäntien Covid-19 asiantuntijana ja neuvonantajana toimii Lempäälän tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen, jota konsultoimme välittömästi tilanteen muuttuessa ja hiemankin epäselvissä tilanteissa ”matkan varrella”.Toistaiseksi voimme jatkaa partiotoimintaa suht´ normaalisti (oheistukset yms huomioiden) alueellamme. Nautitaan siis näistä viimeisistä syksyn lämpimistä päivistä ja luonnon kauneudesta,sekä pidetään itsestämme ja läheisistämme hyvää huolta.Syksyisin terveisin; Jenni Raudas,Vesilahden Valkohäntien lippukunnanjohtaja

TIEDOTE VESILAHDEN VALKOHÄNTIEN JÄSENILLE

KOSKIEN MUUMI-SYYSRETKEÄ

Pirkanmaalla korona-tapaukset ovat olleet kasvusuunnassa tämän viikon ajan, ja lähikunnissa sekä positiiviset korona-tulokset että altistumiset, ovat lisääntyneet huomattavasti muutaman päivän aikana.

Nopeasti muuttuneesta tilanteesta on konsultoitu sekä Lempäälän kunnan tartuntataudeista vastaavaa lääkäriä, että Vesilahden tartuntataudeista vastaavaa lääkäriä, joiden mielestä tartunta-ja altistumismäärien ollessa huomattavassa nousussa lähi-alueellamme, ei tällä hetkellä ole suositeltavaa pitää n. 100 ihmisen leiriä Vesilahdessa.

Emme halua ottaa turhia riskejä toiminnassamme, ja haluamme jatkossakin pitää partion mielekkäänä ja turvallisena harrastuksena kaikille jäsenillemme. Edellä mainituista syistä johtuen jouduimme tekemään päätöksen Muumi-syysretken perumisesta tämän syksyn osalta.

Retkeilyä ja viikkotoimintaa voimme toistaiseksi jatkaa, eikä pienissä ryhmissä retkeilyä tämän hetkisen tiedon perusteella ole syytä rajoittaa.

Seuraamme jatkuvasti kehittyvää tilannetta Vesilahdessa ja lähi-alueillamme, ja toimimme kaikessa partiotoiminnassamme THL:n ja Avin,sekä Hämeen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten ohjeituksia noudattaen.

Turvallista syksyä toivotellen;

Jenni Raudas,

lippukunnanjohtaja

Vesilahden Valkohännät ry

Heippa johtajisto! Lauantaina 26.9. olisi luvassa aikuisten omaa yhteistä aikaa eli johtajahuoltoa värikuulasodan, syömisen ja saunan merkeissä! Aloitellaan päivää klo 14 Ryminä paintballilla (Vesilahdentie 517) ja siitä jatketaan syömään ja saunomaan Narvan seurantalolle ( Voi tulla myös vain toiseen)

😊

Ilmoittautuminen on auki jo nyt ja sulkeutuu 6.9. Ilmoittautumislinkki: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=35857 Tapahtuma on sinulle ilmainen, joten tule ihmeessä pitämään hauskaa ja lataamaan partioakkuja! Älä missaa tätä!

20.9.2020 kirkonkylän kolon muuttotalkoot, aloitetaan vanhalta kololta Oltavankatu 1 , klo 11:00