VeVa tarpojien talviretkikurssi

Archived in the category: Uutiset
Posted by Pia Vaasvainio on 12 tammi 19 - Kommentit pois päältä artikkelissa VeVa tarpojien talviretkikurssi

Tarpojien talviretkikurssi

26.1 klo 11 – 27.1. klo 11

Mustalammi

 

Majoitus

Loppukuuksi luvattuja kovia pakkasia ennakoiden lähdemme Mustalammille vain yhdeksi yöksi. Nukumme kamiinateltassa, joten aivan extreme-keleihin sopivia makuupusseja ei tarvita, vaikka pyydämmekin huomioimaan varusteissa talven vaatimukset.

Varusteet

Kunnollinen makuualusta, mieluiten kaksi ja talvimakuupussi, tai päällekkäin kaksi kesäpussia. Yöpipo yöksi päähän pistettäväksi. 2 kengät, että voi vaihtaa jos kastuu tai varpaita alkaa kovin palelemaan. Kerrospukeutumisessa tulee muistaa tekninen aluskerros, joka siirtää kosteuden pois iholta. Teknisistä materiaaleista lämpimin ja ekologisin on (merino)villa.

Kerrospukeutuminen on talvella erityisen tärkeää retkellä, kun seesteisissä hetkissä pakkanen paleltaa ja touhukkaammissa hetkissä hiki virtaa. Kerrosten määrää pitää pystyä säätelemään kätevästi. Kastuneiden kerrosten tilalle pitää olla vaihtovaatteet. Materiaalina villa on ylitse muiden, sen pysyessä lämpimänä kosteanakin.

Älä unohda ruokailuvälineitä, puukkoa, tulitikkuja, taskulamppua ja otsalamppua (suosittelen kahta lamppua, koska pimeässä on ikävää, jos se ainokainen simahtaa)

 

 

 

Ruoka

Talviretkikurssin hengessä vartiot hoitavat itse ruokalistanteon ja kaupassa käynnin. Budjetti on 7,50 e/nuori eli viisi henkisen vartion kyseessä ollessa 37,50 E. Nuorten on siis tehtävä yhteistyötä ja tutkittava ruokien hintoja jo etukäteen.

Rahalla tulee saada lounas, päivällinen ja illallinen vartiolle. Ruoka tulee valmistaa itse joko trangialla tai illalla nuotiolla. Mehu ja tee, ruokaöljy, suola ja sokeri ovat tarjolla ”talon puolesta”.

Tuo kuitti mukanasi retkelle kiinnitettynä valkoiseen A4-kokoiseen paperiin, jossa on kirjoitettuna maksajan nimi ja tilinumero, niin lippukunta maksaa ruokakuitin hinnan tilille. HUOM! yksi kuitti/vartio

 

Muista ilmottautua jo tiistaihin (12.1) mennessä, jotta ruokavartiot saadaan jaettua ensi viikonkoloilloissa.

Ilmottautuminen tapahtumat välilehden linkistä

 

 

t Pia, Hans, Ilmari ja Rami

p.040-8618 241/Pia

Comment closed.