Vevan Muistelemispäivän juhla 22.2.2021

Archived in the category: Uutiset
Posted by Pia Vaasvainio on 16 helmi 21 - Kommentit pois päältä artikkelissa Vevan Muistelemispäivän juhla 22.2.2021

Partiossa vietetään Muistelemispäivää (World Thinking Day) joka vuosi 22.2. Se on partioliikkeen perustajan Lordi Robert Baden-Powellin ja hänen puolisonsa Lady Olave Baden-Powellin, partiotyttöjen ylijohtajan, yhteinen syntymäpäivä. Perinne on jatkunut vuodesta 1926. Muistelemispäivänä juhlitaan partioystävyyttä, lisätään tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja kerätään varoja köyhempien maiden partiotoimintaa varten. Vevassa päivää ei ole aktiivisesti vietetty, mutta itsenäisyyspäivän juhlamme peruuntumisen myötä päätimme siirtää lupauksenannon ja palkitsemiset muistelemispäivään. Samalla pääsemme tutustumaan tämän vuoden muistelemispäivän materiaaliin. Vuonna 2021 olemme rauhan asialla.

Muistelemispäivää vietämme pääasiassa etänä. Mukaan pääset tästä linkistä: https://meet.google.com/yas-eikp-ndq Alustana on Google Meet. Jos tulet mukaan puhelimella, tarvitset appin. Koneella ohjelma toimii selaimessa. Lähetys tulee seurakuntatalolta. Aloitamme ma 22.2. klo 18. Voit tulla mukaan lähetykseen yhdessä ryhmäsi kanssa tai vaikkapa perheesi kanssa kotoa. Voit kysyä lisää tietoa ryhmänohjaajaltasi. Toivomme mahdollisimman monen valkohännän tulevan kanssamme linjoille.

Muistelemispäivän alussa on mahdollisuus antaa lupaus, mikäli se on sinulla vielä antamatta. Toteutamme sen pienissä ryhmissä. Mukaan pääset ilmoittautumalla etukäteen Soila Simolalle (p. 040 5722 484) tekstiviestillä tai Whatsappilla. Tarvitsemme tiedon lupauksenantajan nimestä ja ryhmästä. Lupaus annetaan ryhmittäin ja ilmoitamme sunnuntain 21.2. aikana tarkan aikataulun. Lupauksenantajat saapuvat seurakuntatalolle ilmoitettuna aikana pääovesta            (= kirkon puolelta) ja poistuvat lupauksen annettuaan keittiön ovesta parkkipaikalle. Saattajat eivät valitettavasti voi tulla sisälle, jotta pystymme huolehtimaan 10 henkilön rajoituksesta kaikkina aikoina. Käytämme vielä tällä kerralla vanhaa lupausta, koska sitä on syksyllä ryhmissä harjoiteltu.

Lupauksenannon jälkeen ohjelmassa on muistelemispäivän ohjelmaa. Tämän jälkeen palkitsemme Partio Scout -kampanjan kolme parasta myyjää lippukunnassamme sekä jaamme jänkäsusimerkit. Tiedotamme näitä henkilöitä suoraan aikataulusta. Muut Partio Scout -palkinnot jaetaan ryhmäkohtaisesti koloilloissa.

Muistelemispäivään pukeudutaan partioasuun. Partiopukeutumisesta on jaettu tiedote viime syksynä. Mikäli et ole sitä saanut, kysy asiasta ryhmänjohtajaltasi. Turvallisuussyistä emme vieläkään käytä lainapaitoja. Mikäli sinulla ei vielä partioasua ole, voit poikkeuksellisesti pukeutua siistiin tummansiniseen tai mustaan asuun. Suosittelemme kuitenkin partiopaidan hankkimista, koska tarvitset sitä jatkossakin virallisissa tilaisuuksissa. Ensimmäistä kertaa lupausta antaville lippukunta lahjoittaa partiohuivin. Turvallisuussyistä käytämme myös maskia (yli 12-vuotiaat).

Tervetuloa mukaan lippukunnan yhteiseen tapahtuvaan hieman erilaisella tavalla!

Comment closed.