TÄRKEÄ TIEDOTUS LIPPUKUNNAN JÄSENILLE JA HUOLTAJILLE!

Archived in the category: Uutiset
Posted by Pia Vaasvainio on 22 huhti 21 - Kommentit pois päältä artikkelissa TÄRKEÄ TIEDOTUS LIPPUKUNNAN JÄSENILLE JA HUOLTAJILLE!

Pirkanmaan alueella yli 20 vuotiaiden sisällä tapahtuva harrastustoiminta pysyy keskeytettynä tai etätoimintana. Ulkona tapahtuva toiminta on mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattaen vakiintuneissa ryhmissä.

Alle 20 vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on mahdollista 21.4.2021 alkaen noudattaen OKM/THL turvaohjeistusta vakiintuneissa, maksimissaan 10 hengen ryhmissä. Poikkeuksena alle 13 vuotiaiden normaali toiminta omassa ryhmässä (esim. sudenpentulauma) on mahdollista ilman turvavälejä ja määrällistä rajoitusta sekä ulkona että sisällä. Suosittelemme vahvasti kaikille ryhmille ulkona tapahtuvaa toimintaa.Rajoitukset ovat voimassa 27.4.2021 alkaen toistaiseksi.

Rajoitusten vaikutus piirin toimintaan: Piirin kurssit ja tapahtumat 16.5.2021 saakka on muutettu etämuotoisiksi, peruttu tai toteutusajankohta on siirretty. Ilmoittautuneille lähetetään tästä viesti jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen.Ryhmien ja jaostojen kokoukset järjestetään etäkokouksina ainakin 16.5.2021 saakka. Partiotoimiston työntekijät työskentelevät pääsääntöisesti etänä, mutta heidät tavoittaa normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla: hp.partio.fi/henkilokuntaKoronaepidemian vuoksi partiotoimistoilla ei ole fyysistä asiakaspalvelua 16.5.2021 saakka.

Suomen Partiolaiset ry:n oheistuksen mukaisesti, kasvomaskien käytön osalta partiotapahtumissa noudatetaan THL:n suosituksia ja mikäli partiotilaisuuksia järjestetään sisätiloissa, tulisi 12-vuotta täyttäneiden osallistujien käyttää kasvomaskeja.Tämä oheistus on voimassa toistaiseksi, ja koskee jokaista lippukuntamme 12-vuotta täyttänyttä jäsentä,jokaisessa sisällä tapahtuvassa toiminnassa (myös kolo-illoissa), sekä ulkona, mikäli ei ole mahdollista pitää turvavälejä.Silloin kun kasvokkain kohtaamiset ovat ohjeiden salliessa mahdollisia, niin huolehdimme, että: *ryhmien sekoittamista vältetään. *halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista vältetään. *Sisääntuloa porrastetaan. *kokoontumistiloihin ei saattajia tai huoltajia, *ryhmien kokoa pienennetään tarvittaessa *turva-etäisyyksiä kasvatetaan tilajärjestelyillä. *harjoituksia ja toimintaa siirretään ulos. Suosittelemme oman kankaisen kasvomaskin käyttöä, mutta tarvittaessa saatte lippukunnalta kertakäyttöisen kasvomaskin toiminnan ajaksi. Noudatamme erityisen tarkkaa hygieniaa kaikessa toiminnassamme ja huolehdimme osallistujien turvallisuudesta,sekä seuraamme jatkuvasti kehittyvää tilannetta Vesilahdessa ja lähi-alueillamme, ja toimimme kaikessa partiotoiminnassamme THL:n ja Avin,sekä Hämeen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten ohjeituksia noudattaen.

Lisäksi Vesilahden Valkohäntien hallitus on päättänyt seuraavanlaisista lisä-oheituksista VeVan toiminnassa: Partiotoimintaan (viikkotoiminta,retket,leirit yms) saa osallistua vain täysin terveenä/oireettomana. Johtajalla/ryhmänvetäjällä on oikeus käännyttää oireileva partiolainen takaisin kotiin, oltuaan ensin yhteydessä huoltajaan. Kädet pestään aina sekä kololle tultaessa, että kotiinlähtiessä,sekä vessakäynnin, ruokailun ja ruuanlaiton yms yhteydessä. Käytämme jokaisen käsienpesun yhteydessä käsidesiä/käsihuuhdetta. Käsidesin annostelee ryhmänjohtaja, joka myös valvoo käsidesin oikean käytön, sekä käsienpesun. Jos kolo-ilta järjestetään ainoastaan ulkotiloissa, pelkkä käsidesin käyttö riittää. Poikkeustilanteen johdosta olemme poistaneet kokoontumistiloistamme kankaiset käsipyyhkeet ja käytämme poikkeusajan vain paperisia käsipyyhkeitä. Ryhmänjohtajamme desinfioivat ns.kosketuspinnat ja wc-tilat jokaisen kolo-illan jälkeen. Näin toimiessamme tila on turvallinen myös seuraavan ryhmän tullessa kokoontumistilaan.Pidämme kaikessa toiminnassamme turvavälit. Vesilahden Valkohäntien Covid-19 asiantuntijana ja neuvonantajana toimii Lempäälän tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen, jota konsultoimme välittömästi tilanteen muuttuessa ja hiemankin epäselvissä tilanteissa ”matkan varrella”. Päivitämme tätä tiedotetta ohjeistuksien muuttuessa.

Jenni Raudas,

Vesilahden Valkohännät, lippukunnanjohtaja

Comment closed.